És ezt így hogy?
 Az ember ritkán ír borokról. Mert miért is? Minek? Hogy aztán az okostojások letorkolják? Naugye. De most mégis.
  Az ember ritkán ír borokról. Mert miért is? Minek? Hogy aztán az okostojások letorkolják? Naugye. De most mégis. 
A minap vásároltam egy palack fehéret. Természetesen szárazat. Hosszasan válogattam, mintha akkor nem nyúlhatnék mellé. Aztán kezembe akadt a Pannonhalmi Apátsági Pincészet (bizony, ilyen is van) házasítása. Tricollis 2012. Tramini, valamint rajnai- és olaszrizling. Klasszikus butélia, visszafogott dizájn. Tegyünk egy próbát, mondám, mikor tekintetem az üveg nyakára siklott. Hoppá! ...csavaros kupak volt rajta. Természetesen palásttal, de... de... ilyet még nem láttam. A bor a 2000 forint körüli árkategória tagja volt. (Szinte hallom lelki füleimmel, hogy a kannásbor-pártiak ill. a borsznobok egyként horkannak fel. Mindannyian tehetnek egy szívességet.)
Arra a következtetésre jutottam, hogy a kupak alatt (természetesen parafa)dugó kell rejtezzen- nem lehet másként.
 A megoldásra egy hetet kellett várni. 
 Nem, nem volt dugó. Csupán a csavaros kupak zárta le a bort. Ez van srácok.
A bor amúgy hozta azt, amit vártunk tőle, egy sülthöz, például kiváló lett volna (mi önmagában fogyasztottuk), de mindenképp érdemes nyitás után szellőztetni, mert azonnal fogyasztva disszonáns keserűmandula-mellékíze van.
...szóval a dugóhúzó ezúttal munka nélkül maradt.


 
	 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                 
                                                                


