A mákosgubárúl
2012.06.26. 11:01 | agresszív kismalac mackója | 18 komment
Címkék: mákosguba
A bejegyzés trackback címe:
https://kismalac.blog.hu/api/trackback/id/tr204611907
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
agresszív kismalac mackója 2012.06.26. 14:54:18
Ha írok egy kommentet, akkor láccik balodalt a posztom?
agresszív kismalac mackója 2012.06.26. 14:55:15
Nem láccik! MÉ'NEMLÁCCIK???
agresszív kismalac mackója 2012.06.26. 14:56:00
Azért, mer' én csak egy oktalan mackó vagyok? He?
England win The Ashes! 2012.06.26. 18:57:59
Kérlekszépen, a mákos guba úgy készíthető el a legegyszerűbb módon, hogy fogsz egy alig használt gubát, aztán megszórod mákkal. Már ha van mákod. :)
agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.06.26. 20:13:58
@Dr Jozef Vengloš: Asszem, ennél még az én receptem is jobb.
Mylady 2012.06.26. 20:41:53
Én nem tudom, hogy készül a mákos guba. Nálunk sosem volt, nem is ismertem gyerekkoromban. Mert én ilyen halmozottan hátrányos helyzetű gyerek voltam.
agresszív kismalac mackója 2012.06.26. 21:44:17
Akkor most az szóljon, aki tudja.
Viax 2012.06.27. 09:24:05
felkarikázva megszárítom a kiflit, vaníliás-cukros hideg! tejbe áztatom, kivajazott tepsibe rakosgatom (mint a rakottkrumplit), a rétegek közt reszelt citromhéjjas mákkal. aranybarnára sütöm, és vanília sodóval megzabálom. mák helyett dióval is csinálom, akkor a dióba narancshéjjat reszelek, és fahéjjat szórok. a guba nekem karácsonyis/télies fíling. ja, és úgy jó ha picit szottyos.
az igazi konyhatündérek dagasztanak hozzá kelttésztát...
az igazi konyhatündérek dagasztanak hozzá kelttésztát...
agresszív kismalac mackója 2012.06.27. 12:05:19
@Viax: És a sodót ráöntöd, összekevered, vagy csak úgy kanalazod hozzá? És egyáltalán hogy csinálod?
Kelttésztát???
Kelttésztát???
Viax 2012.06.27. 14:23:57
@agresszív kismalac mackója: a tányéron mellé, köré, rá... mindenki oda szedi magának ahova kivánja. kényelmes módszer egy hígabb puding, én jobban szeretem magam főzni. tej+vanília+cukor(édesítő, méz) + tojás sárgája + liszt. a csoki pudling u.e., csak vanília helyett kakaóport (cicás dobozost szeretem), vagy étcsokit (maradék mikulás, nyúl, etc.) kell bele nyomatni. soha nem méricskélek, kb. 1/2 l. tej, 1 tojás, 2 e.k.liszt, a többit ahogy az izlelő bimbóid kivánják. addig főzöd lassú tűzön folyton kararcolva amig be bem sűrűsödik. nem birod elrontani, ha sűrűbb mint szeretnéd öntesz hozzá tejet. ha hígabb akkor lisztet. így szép lassan egyre nagyobb edénybe öntöd, 5 liternél készen is vagy. :)
remélem segítettem. ügyes legyél!
remélem segítettem. ügyes legyél!
agresszív kismalac mackója 2012.06.27. 14:45:04
@Viax: Dehogynembíromelrontani. Majdcsakfigyeljél. Dehaénnemakkoramalac.
agresszív kismalac mackója 2012.06.27. 14:47:20
@Viax: Tudom, mi az a kelttészta.
Azt nem értem, mi köze a gubához.
Azt nem értem, mi köze a gubához.
agresszív kismalac mackója 2012.06.27. 14:50:14
...akkor már több értelme van piskótatésztával próbálkozni.
Mert az oviba mindigvan piskóta csokiöntettel, ésaztnagyonszeretem.
Mert az oviba mindigvan piskóta csokiöntettel, ésaztnagyonszeretem.
updateminuszegy 2014.06.02. 20:53:41
hehe, szuper kis iromány :)
és szottyosan YOOOOOO!
és szottyosan YOOOOOO!
